Om Oss

Mitt namn är Lennart Petersson och är legitimerad kiropraktor och jag driver kliniken Lennart Peterssons Kiropraktik.

Den  5 åriga utbildningen till kiropraktor fick jag på Skandinaviska Kiropraktorshögskolan i Solna, denna följdes av en 12 månaders praktiktid där 3 av dessa utfördes inom den allmänna sjukvården, resterande 9 månader hos en kiropraktor innan Socialstyrelsen utfärdade min legitimation. 

Som kiropraktor behandlar jag hela kroppens leder och muskler, och via min utbildning har jag fått de verktyg som behövs för att veta om kiropraktisk behandling kan hjälpa, eller om fortsatt undersökning/behandling bör ske hos den allmänna sjukvården.

Kiropraktik handlar om att ta tillvara kroppens egen förmåga till läkning –  att kiropraktorn med manipulation påverkar spänningar och onormal balans mellan olika muskelgrupper för att underlätta kroppens läkning.

För att nå dit krävs att jag ser till hela patientens välmående och patientens vardagliga situation, vad som kan orsaka de besvär som patient upplever och vilken typ av behandling som är att rekommendera.

Utbildningen ger mig kunskap om rehabilitering, förebyggande träning samt ergonomi på exempelvis arbetsplatsen.

Som genuint idrottsintresserade, (har själv varit aktiv utövare i fotboll i över 37 år), så är arbetet  att kunna hjälpa till med skadebehandling, rehabilitering samt förebyggande behandling hos alla idrottsutövare mycket stort och intressant.